Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dió sütemény zöldmandula krémmel recept

Dió sütemény zöldmandula krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 18 dkg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 1 ek kakaó (holland)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 13 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg vaj
    • 1,5 ek zöld színű keserű mandula aroma

    Elkészítése:

    Krém készítése:

    Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje a hűtőben megdermedni. Gőz felett kezdjük el keverni a tojást a cukorral. Folyamatos keverés mellett (robotgéppel) főzzünk belőle sűrű krémet, legyünk türelmesek, mert ehhez kell minimum 15 perc.
    Hagyjuk langyosra lehűlni, és szintén robotgéppel dolgozzuk bele a margarint és a mandula aromát. Ha teljesen kihűlt, tegyük megdermedni a hűtőszekrénybe.

    Tészta készítése:

    A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóval és a dióval. Hozzámorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojást, és tésztává gyúrjuk. Vegyük elő a diócska formákat, és mindegyiket béleljük ki a tésztával. Figyeljünk rá, hogy vékony legyen a tészta és üreges,mert sülés közben nőni, dagadni fog, és kell, hogy hagyjunk elegendő helyet a krémnek.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk lehűlni, és óvatosan ütögessük ki a formából. Töltsük meg a krémmel, és hagyjuk egy napig összeérni.

    Tipp:

    Én durumlisztet használtam, de természetesen a finomliszt is jó.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá