Dió recept

Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formába tesszük és megsütjük. ( Ez a tészta olyan formába sült mint a sajtos tallér, csak dió formára van kialakítva)
A tölteléknek az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja)
Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vagy a margarint és jól kikavarjuk.Végül az aromával összekavarjuk. Megtöltjük a két fél diót és összeragasztjuk
Tipp:
Ez egy egyedi sütőformában készült. El lehet készíteni a boltokban kapható mandula formában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »