Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dió recept

Dió
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
    • 2 evőkanál rum
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg liszt

    Töltelék:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 1 mandula vagy dió aroma

    Elkészítése:

    Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formába tesszük és megsütjük. ( Ez a tészta olyan formába sült mint a sajtos tallér, csak dió formára van kialakítva)

    A tölteléknek az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja)

    Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vagy a margarint és jól kikavarjuk.Végül az aromával összekavarjuk. Megtöltjük a két fél diót és összeragasztjuk

    Tipp:

    Ez egy egyedi sütőformában készült. El lehet készíteni a boltokban kapható mandula formában is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá