Dió recept

Elkészítése:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formába tesszük és megsütjük. ( Ez a tészta olyan formába sült mint a sajtos tallér, csak dió formára van kialakítva)
A tölteléknek az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja)
Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vagy a margarint és jól kikavarjuk.Végül az aromával összekavarjuk. Megtöltjük a két fél diót és összeragasztjuk
Tipp:
Ez egy egyedi sütőformában készült. El lehet készíteni a boltokban kapható mandula formában is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »