Dió

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 2 evőkanál rum
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt

Töltelék:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 mandula vagy dió aroma

Elkészítése:

Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle. A formába tesszük és megsütjük. ( Ez a tészta olyan formába sült mint a sajtos tallér, csak dió formára van kialakítva)

A tölteléknek az egész tojásokat a porcukorral jól kikavarjuk. Egy lábasba tesszük és nagyon lassú tűznél, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. (nagyon vigyázni kell mert a sárgáját hamar összekapja)

Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat, vagy a margarint és jól kikavarjuk.Végül az aromával összekavarjuk. Megtöltjük a két fél diót és összeragasztjuk

Tipp:

Ez egy egyedi sütőformában készült. El lehet készíteni a boltokban kapható mandula formában is.