Barackos charlotte torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos piskóta
Krém:
- barack ízlés szerint
- 2 csomag étkezési zselatin
- 3 nagy pohár joghurt (lehet sima is de olyan joghurttal, amilyennel készítjük még finomabb)
- 0,5 l habtejszín
- ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A piskótát megsütjük és melegen feltekerjük, majd ha kihűlt megtöltjük a lekvárral és egy kis ideig állni hagyjuk majd ujjnyi vastagra szeleteljük. Amíg a piskótatekercs áll addig a krémet elkészítjük. Egy nagyobb edényben összemelegítjük a joghurtot a zselatinnal, de vigyázzunk, mivel nem szabad forralni, és ízlés szerinti cukorral. Hagyjuk kihűlni és amint csak langyos lesz hozzáadjuk a barack darabokat és a felvert tejszínt. Egy tálat kibélelünk folpackkal és a szeletekkel szorosan kibéleljük, Hagyjunk pár szeletet a sütemény aljára is. A tálba beleöntjük a krémet, a tetejét befedjük a maradék piskótával és egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben. Másnap egy tányérra kiborítjuk és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelhető és fogyasztható azonnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »