Desdemona torta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 teáskanál fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kg alma
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük és 10 dkg cukorral megszórjuk. A lisztet a vajjal, a tejföllel, a tojássárgájával, a sütőporral, a vaníliás cukorral , a cukorral és a citrom reszelt héjával kidolgozzuk.
Tésztát belenyújtjuk a vajjal kikent, liszttel megszórt formába. Megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük az almát. Széleken ráhajtjuk a tészta leeső részeket. Közepére szőlőfürtöt formázunk.
Tészta tetejét megkenjük felvert tojással és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »