Desdemona torta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 teáskanál fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kg alma
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük és 10 dkg cukorral megszórjuk. A lisztet a vajjal, a tejföllel, a tojássárgájával, a sütőporral, a vaníliás cukorral , a cukorral és a citrom reszelt héjával kidolgozzuk.
Tésztát belenyújtjuk a vajjal kikent, liszttel megszórt formába. Megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük az almát. Széleken ráhajtjuk a tészta leeső részeket. Közepére szőlőfürtöt formázunk.
Tészta tetejét megkenjük felvert tojással és sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »