Desdemona torta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 teáskanál fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 kg alma
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük és 10 dkg cukorral megszórjuk. A lisztet a vajjal, a tejföllel, a tojássárgájával, a sütőporral, a vaníliás cukorral , a cukorral és a citrom reszelt héjával kidolgozzuk.
Tésztát belenyújtjuk a vajjal kikent, liszttel megszórt formába. Megszórjuk zsemlemorzsával és rátesszük az almát. Széleken ráhajtjuk a tészta leeső részeket. Közepére szőlőfürtöt formázunk.
Tészta tetejét megkenjük felvert tojással és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »