Debreceni mézes recept

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl olvasztott méz
- 25 dkg liszt
- fahéj
- összetört szegfűszeg
A tetejére
- durván vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral habosra keverjük, amikor már elég habos, hozzáadjuk a nem meleg, de olvasztott mézet.
Az egészet 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjas, sütőporos, szegfűszeges lisztet.
Sütőpapíros, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, majd a tetejére durvára vagdalt diót szórunk és 170 fokon megsütjük.
Tipp:
Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »