Debreceni mézes recept

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl olvasztott méz
- 25 dkg liszt
- fahéj
- összetört szegfűszeg
A tetejére
- durván vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral habosra keverjük, amikor már elég habos, hozzáadjuk a nem meleg, de olvasztott mézet.
Az egészet 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjas, sütőporos, szegfűszeges lisztet.
Sütőpapíros, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, majd a tetejére durvára vagdalt diót szórunk és 170 fokon megsütjük.
Tipp:
Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »