Debreceni mézes recept

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 dl olvasztott méz
- 25 dkg liszt
- fahéj
- összetört szegfűszeg
A tetejére
- durván vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat egy csipet sóval és a cukorral habosra keverjük, amikor már elég habos, hozzáadjuk a nem meleg, de olvasztott mézet.
Az egészet 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a fahéjas, sütőporos, szegfűszeges lisztet.
Sütőpapíros, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, majd a tetejére durvára vagdalt diót szórunk és 170 fokon megsütjük.
Tipp:
Nagyon finom, sokáig eláll és gyorsan elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »