Darált vaníliás keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk, pár órát pihentetjük.
Ezután húsdarálóra szereljük a formát, és különböző formákat darálunk ki, kb. 8-10 cm-es hosszúakat. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. 3 nagyméretű tepsi lesz belőle.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük. Sokáig eláll, nagyon finom.
Tipp:
Anyukám receptje a régi időkből, ő még zsírral készítette. Ha az eredeti receptet követjük, 20 dkg zsírt használjunk a margarin helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


