Darált vaníliás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk, pár órát pihentetjük.
Ezután húsdarálóra szereljük a formát, és különböző formákat darálunk ki, kb. 8-10 cm-es hosszúakat. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. 3 nagyméretű tepsi lesz belőle.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük. Sokáig eláll, nagyon finom.
Tipp:
Anyukám receptje a régi időkből, ő még zsírral készítette. Ha az eredeti receptet követjük, 20 dkg zsírt használjunk a margarin helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »