Darált vaníliás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütőpor
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat.
A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk, pár órát pihentetjük.
Ezután húsdarálóra szereljük a formát, és különböző formákat darálunk ki, kb. 8-10 cm-es hosszúakat. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. 3 nagyméretű tepsi lesz belőle.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszíthetjük. Sokáig eláll, nagyon finom.
Tipp:
Anyukám receptje a régi időkből, ő még zsírral készítette. Ha az eredeti receptet követjük, 20 dkg zsírt használjunk a margarin helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »