Darált keksz recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 70 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaó
Elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a feltört tojásokat. A vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat elkeverjük a liszttel, majd összegyúrjuk az egészet.
A tészta 1/3-ad részébe 1 ek kakót teszünk. Jó kemény tésztát kapunk. Lehetőleg este állítsuk össze, és másnap húsdarálóra szelet kekszformán tetszés szerinti mintára alakítjuk.
Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Tipp:
Sokáig elálló teasütemény. Kirándulásokon,randin, hosszabb utazásokon is kedvelt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »