Darálós keksz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 18 g sütőpor (1,5 csomag)
Kakaós részhez:
- 2 ek kakaópor
Díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Elfelezzük és a felébe belegyúrjuk a kakaóport. Pár órát pihentetjük. (Én a fagyasztóba tettem fél órára.)
A húsdarálóra szereljük fel a formát és különböző formákat daráljuk ki a lehűtött tésztából (8-10 cm-es hosszúakat). Sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal megkent tepsire helyezzük a tésztákat.
180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt világosra sütjük.
Ebből a mennyiségből 3 nagy méretű tepsivel sült ki.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszítjük. Sokáig eláll és nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.