Darálós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 18 g sütőpor (1,5 csomag)
Kakaós részhez:
- 2 ek kakaópor
Díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Elfelezzük és a felébe belegyúrjuk a kakaóport. Pár órát pihentetjük. (Én a fagyasztóba tettem fél órára.)
A húsdarálóra szereljük fel a formát és különböző formákat daráljuk ki a lehűtött tésztából (8-10 cm-es hosszúakat). Sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal megkent tepsire helyezzük a tésztákat.
180 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt világosra sütjük.
Ebből a mennyiségből 3 nagy méretű tepsivel sült ki.
A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszítjük. Sokáig eláll és nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »