Darálós keksz recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsír
- 20 dkg cukor
- 1 sütőpor
- reszelt citromhéj
- szükség szerint tej
- + 1 ek kakaópor a tészta felébe
Bevonás:
- 1 tábla csoki
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészta, és nem áll össze, kevés tejet adjunk hozzá. Ha összegyúrtuk, osszuk 2 részre. Az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport.
A kétféle tésztát gombóccá gyúrjuk és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe legalább fél órára.
A lehűlt tésztákat a húsdarálóra szerelhető formákkal ledaráljuk kb. 8 cm hosszú rudakká. Némelyiket kifli formára is hajthatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és a kisült, illetve kihűlt kekszek egy részét félig belemártjuk.
Fém dobozban sokáig eltartható.
Tipp:
Ha nem szeretnénk csokiba mártani, hagyhatjuk üresen is, vagy hintsük meg porcukorral.
Akinek nem elég édes, tehet bele több cukrot is.