Darálós keksz recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsír
- 20 dkg cukor
- 1 sütőpor
- reszelt citromhéj
- szükség szerint tej
- + 1 ek kakaópor a tészta felébe
Bevonás:
- 1 tábla csoki
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészta, és nem áll össze, kevés tejet adjunk hozzá. Ha összegyúrtuk, osszuk 2 részre. Az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport.
A kétféle tésztát gombóccá gyúrjuk és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe legalább fél órára.
A lehűlt tésztákat a húsdarálóra szerelhető formákkal ledaráljuk kb. 8 cm hosszú rudakká. Némelyiket kifli formára is hajthatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.
A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és a kisült, illetve kihűlt kekszek egy részét félig belemártjuk.
Fém dobozban sokáig eltartható.
Tipp:
Ha nem szeretnénk csokiba mártani, hagyhatjuk üresen is, vagy hintsük meg porcukorral.
Akinek nem elég édes, tehet bele több cukrot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »