Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darálós keksz recept

Darálós keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsír
    • 20 dkg cukor
    • 1 sütőpor
    • reszelt citromhéj
    • szükség szerint tej
    • + 1 ek kakaópor a tészta felébe

    Bevonás:

    • 1 tábla csoki
    • 1-2 ek olaj

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészta, és nem áll össze, kevés tejet adjunk hozzá. Ha összegyúrtuk, osszuk 2 részre. Az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport.

    A kétféle tésztát gombóccá gyúrjuk és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe legalább fél órára.

    A lehűlt tésztákat a húsdarálóra szerelhető formákkal ledaráljuk kb. 8 cm hosszú rudakká. Némelyiket kifli formára is hajthatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük.

    A csokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és a kisült, illetve kihűlt kekszek egy részét félig belemártjuk.

    Fém dobozban sokáig eltartható.

    Tipp:

    Ha nem szeretnénk csokiba mártani, hagyhatjuk üresen is, vagy hintsük meg porcukorral.

    Akinek nem elég édes, tehet bele több cukrot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá