Dalmát krémes recept
Hozzávalók a tésztához:
24×39 cm-es tepsi
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 dl tej
- 1 fiola rumaroma
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet a rumaromával elkevertem és egy tálba tettem. A mazsolát bele szórtam, hogy egy kissé megázzon, duzzadjon.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habbá verjük. A diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a tojáshabba forgatjuk.
A tészta masszát ketté vesszük, a felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük és 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik tésztát is elsimítjuk egy tepsiben, de erre szórunk mazsolát és diót is, majd szintén megsütjük.
Egy kicsit hagyjuk mindkét tésztalapot hűlni, csak azután húzzuk le róla a sütőpapírt.
A krém készítés:
A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot.
Jó habosra kikeverjük, majd az alsó lapra kenjük és befedjük a diós-mazsolás lappal.
3-4 órát hagyjuk állni a hűtőben, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok a finomságos sütihez!