Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dalmát krémes recept

Dalmát krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók a tésztához:
    24×39 cm-es tepsi

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 6 dkg finomliszt
    • 1 mk sütőpor
    • 1 csipet só

    A tetejére:

    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg durvára vágott dió
    • 1 dl tej
    • 1 fiola rumaroma

    A krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tejet a rumaromával elkevertem és egy tálba tettem. A mazsolát bele szórtam, hogy egy kissé megázzon, duzzadjon.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habbá verjük. A diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a tojáshabba forgatjuk.

    A tészta masszát ketté vesszük, a felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük és 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

    A másik tésztát is elsimítjuk egy tepsiben, de erre szórunk mazsolát és diót is, majd szintén megsütjük.

    Egy kicsit hagyjuk mindkét tésztalapot hűlni, csak azután húzzuk le róla a sütőpapírt.

    A krém készítés:

    A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot.

    Jó habosra kikeverjük, majd az alsó lapra kenjük és befedjük a diós-mazsolás lappal.

    3-4 órát hagyjuk állni a hűtőben, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok a finomságos sütihez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá