Dalmát krémes recept

Hozzávalók a tésztához:
24×39 cm-es tepsi
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 dl tej
- 1 fiola rumaroma
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet a rumaromával elkevertem és egy tálba tettem. A mazsolát bele szórtam, hogy egy kissé megázzon, duzzadjon.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habbá verjük. A diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a tojáshabba forgatjuk.
A tészta masszát ketté vesszük, a felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük és 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik tésztát is elsimítjuk egy tepsiben, de erre szórunk mazsolát és diót is, majd szintén megsütjük.
Egy kicsit hagyjuk mindkét tésztalapot hűlni, csak azután húzzuk le róla a sütőpapírt.
A krém készítés:
A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot.
Jó habosra kikeverjük, majd az alsó lapra kenjük és befedjük a diós-mazsolás lappal.
3-4 órát hagyjuk állni a hűtőben, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok a finomságos sütihez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »