Dalmát krémes recept

Hozzávalók a tésztához:
24×39 cm-es tepsi
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 dl tej
- 1 fiola rumaroma
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejet a rumaromával elkevertem és egy tálba tettem. A mazsolát bele szórtam, hogy egy kissé megázzon, duzzadjon.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habbá verjük. A diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a tojáshabba forgatjuk.
A tészta masszát ketté vesszük, a felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük és 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A másik tésztát is elsimítjuk egy tepsiben, de erre szórunk mazsolát és diót is, majd szintén megsütjük.
Egy kicsit hagyjuk mindkét tésztalapot hűlni, csak azután húzzuk le róla a sütőpapírt.
A krém készítés:
A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot.
Jó habosra kikeverjük, majd az alsó lapra kenjük és befedjük a diós-mazsolás lappal.
3-4 órát hagyjuk állni a hűtőben, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok a finomságos sütihez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »