Dalmát krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Dalmát krémes

Hozzávalók a tésztához:
24×39 cm-es tepsi

  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 6 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 dl tej
  • 1 fiola rumaroma

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A tejet a rumaromával elkevertem és egy tálba tettem. A mazsolát bele szórtam, hogy egy kissé megázzon, duzzadjon.

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral kemény habbá verjük. A diót, a lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a tojáshabba forgatjuk.

A tészta masszát ketté vesszük, a felét szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elkenjük és 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A másik tésztát is elsimítjuk egy tepsiben, de erre szórunk mazsolát és diót is, majd szintén megsütjük.

Egy kicsit hagyjuk mindkét tésztalapot hűlni, csak azután húzzuk le róla a sütőpapírt.

A krém készítés:

A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a pudingot.

Jó habosra kikeverjük, majd az alsó lapra kenjük és befedjük a diós-mazsolás lappal.

3-4 órát hagyjuk állni a hűtőben, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok a finomságos sütihez!