Csupacsoki cukkinis süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (Bögre = 2,5 dl):
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 kocka margarin (125 g)
- 1/2 bögre olaj
- 1 és 3/4 bögre kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor vagy helyettesítve, pár kupaknyi vanília kivonat
- 1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de, ha picivel több, az sem baj
- só
- 1 tábla étcsoki
- 3/4 bögre durvára tört dió
Elkészítése:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon. Keverjük ki a cukrot a margarinnal. Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd ezt is hozzáadjuk. Jöhet a jól kinyomkodott cukkini, végül a dió. Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Ezután törjük darabokra a csokit és fakanállal forgassuk a masszába. Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt tepsibe, tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, akkor jó, nem kell túl sütni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »