Csupacsoki cukkinis süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (Bögre = 2,5 dl):
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 kocka margarin (125 g)
- 1/2 bögre olaj
- 1 és 3/4 bögre kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor vagy helyettesítve, pár kupaknyi vanília kivonat
- 1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de, ha picivel több, az sem baj
- só
- 1 tábla étcsoki
- 3/4 bögre durvára tört dió
Elkészítése:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon. Keverjük ki a cukrot a margarinnal. Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd ezt is hozzáadjuk. Jöhet a jól kinyomkodott cukkini, végül a dió. Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Ezután törjük darabokra a csokit és fakanállal forgassuk a masszába. Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt tepsibe, tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, akkor jó, nem kell túl sütni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »