Csupacsoki cukkinis süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (Bögre = 2,5 dl):
- 2 bögre liszt
- 1/2 bögre kakaó
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 kocka margarin (125 g)
- 1/2 bögre olaj
- 1 és 3/4 bögre kristálycukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor vagy helyettesítve, pár kupaknyi vanília kivonat
- 1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de, ha picivel több, az sem baj
- só
- 1 tábla étcsoki
- 3/4 bögre durvára tört dió
Elkészítése:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon. Keverjük ki a cukrot a margarinnal. Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd ezt is hozzáadjuk. Jöhet a jól kinyomkodott cukkini, végül a dió. Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Ezután törjük darabokra a csokit és fakanállal forgassuk a masszába. Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt tepsibe, tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, akkor jó, nem kell túl sütni!