Hozzávalók (Bögre = 2,5 dl):
Elkészítése:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon. Keverjük ki a cukrot a margarinnal. Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd ezt is hozzáadjuk. Jöhet a jól kinyomkodott cukkini, végül a dió. Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Ezután törjük darabokra a csokit és fakanállal forgassuk a masszába. Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt tepsibe, tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, akkor jó, nem kell túl sütni!