Csupa habos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
- 11 ek víz
- 2 ek olaj
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
Teteje:
- 4-5 dl habtejszín
- csokidara
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, a tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A pudingot a vaníliás cukorral és kb. 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és lassú tűzön sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a felvert tojásfehérje habot.
A kihűlt tészta tetejére kenjük a pudingos krémet, majd erre rásimítjuk a kemény habbá vert tejszínt. Díszítésként megszórjuk csokidarával.
Tegyük hűtőbe néhány órára, majd kockákra vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »