Csupa habos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
- 11 ek víz
- 2 ek olaj
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
Teteje:
- 4-5 dl habtejszín
- csokidara
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a vizet és az olajat. Alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, a tojásfehérjékből verjünk kemény habot.
A pudingot a vaníliás cukorral és kb. 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is és lassú tűzön sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan elkeverjük benne a felvert tojásfehérje habot.
A kihűlt tészta tetejére kenjük a pudingos krémet, majd erre rásimítjuk a kemény habbá vert tejszínt. Díszítésként megszórjuk csokidarával.
Tegyük hűtőbe néhány órára, majd kockákra vágva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »