Csupa csoki kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tábla olvasztott csoki
A krémhez:
- 2 csoki pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 rumaroma
BEVONÁS
- 25 ek víz
- 14 ek cukor
- 4 ek holland kakaópor
- 15 dkg vaj
A díszítéshez:
- Szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaós lisztet, az olvasztott csokit, végül a tojásfehérjék kemény habját is óvatosan beforgatjuk.
Sütőpapíros tepsibe öntjük, úgy, hogy kb. 1 cm maga legyen, és tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejben megfőzzük a pudingot, hozzákeverjük a cukrot és az aromát, majd hagyjuk kihűlni.
A vízben a lángon felolvasztjuk a cukrot, majd levesszük a lángról simára keverjük a kakaóval, és ha már langyos bele keverjük robotgéppel a vajat.
A kihűlt tésztát kis téglalapokra vágjuk, majd a krémmel megkenjük, és egyet-egyet egybe ragasztunk.
Hűtőbe tesszük egy fél órára, amíg meg nem köt, majd megkenjük a csokimázzal és a tetejére szeletel mandulát szórunk.
Vissza tesszük a hűtőbe, ha megdermedt kínáljuk.
Tipp:
Díszíthetjük fél dióval, vagy mogyoró szemekkel is. Akinek nem elég édes tegyen hozzá cukrot, nem ront a süti állagán.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »