Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülöksült burgonyával és uborkasalátával recept

Csülöksült burgonyával és uborkasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • csülök
    • vöröshagyma
    • babérlevél
    • fekete bors
    • krumpli
    • uborka
    • fokhagyma
    • tejföl
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Annyi csontozott csülköt veszek, ahány főre készítem az ételt és annyi – nagy fej – vöröshagymát ahány a csülök!

    A vöröshagymát megpucolom és negyedekre vágom, szeletekre vágott kolozsvári szalonnán egy nagy lábasban felpirítom, rádobok ízlés szerinti mennyiségben félbe vágott fokhagymát majd felöntöm vízzel – annyival, hogy majd a csülköket ellepje – beleteszem a csülköket, megsózom, szemes borsot és egész babérleveleket teszek bele. (mennyiségeket azért nem írok, hogy mindenki a saját szájíze szerint ízesítse)

    Kb. 1 órát főzöm.

    Ha puhára főtt a csülök, átteszem római tálba, hozzá teszem a negyedekre vágott krumplit és beteszem a sütőbe.

    Sütés közben folyamatosan locsolgatom a főző/páclével.

    Amikor már majdnem kész, leveszem a római tál tetejét és visszateszem a csülköket a sütőbe, hogy szép pirosra piruljanak.

    Az uborka salátához felszeletem az uborkát, sózom, borsozom, hozzáadok egy csokor apróra vágott snidlinget, ráreszelek 1-2 gerezd fokhagymát, majd leöntöm egy kis pohár tejföllel.

    Ezzel az étellel engem bármikor el lehet csábítani, a baj csak az, hogy úgy ízlik a legjobban ahogy én készítem! :)

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá