Csülöksült burgonyával és uborkasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • csülök
  • vöröshagyma
  • babérlevél
  • fekete bors
  • krumpli
  • uborka
  • fokhagyma
  • tejföl
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Annyi csontozott csülköt veszek, ahány főre készítem az ételt és annyi – nagy fej – vöröshagymát ahány a csülök!

A vöröshagymát megpucolom és negyedekre vágom, szeletekre vágott kolozsvári szalonnán egy nagy lábasban felpirítom, rádobok ízlés szerinti mennyiségben félbe vágott fokhagymát majd felöntöm vízzel – annyival, hogy majd a csülköket ellepje – beleteszem a csülköket, megsózom, szemes borsot és egész babérleveleket teszek bele. (mennyiségeket azért nem írok, hogy mindenki a saját szájíze szerint ízesítse)

Kb. 1 órát főzöm.

Ha puhára főtt a csülök, átteszem római tálba, hozzá teszem a negyedekre vágott krumplit és beteszem a sütőbe.

Sütés közben folyamatosan locsolgatom a főző/páclével.

Amikor már majdnem kész, leveszem a római tál tetejét és visszateszem a csülköket a sütőbe, hogy szép pirosra piruljanak.

Az uborka salátához felszeletem az uborkát, sózom, borsozom, hozzáadok egy csokor apróra vágott snidlinget, ráreszelek 1-2 gerezd fokhagymát, majd leöntöm egy kis pohár tejföllel.

Ezzel az étellel engem bármikor el lehet csábítani, a baj csak az, hogy úgy ízlik a legjobban ahogy én készítem! :)

Jó étvágyat!