Csokoládés szelet recept
Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg kristálycukor
- 55 dkg liszt (6 ek)
- 2 tasak sütőpor
- 1 tábla étcsokoládé
- 6 ek baracklekvár
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 citrom
- 1 tábla tortabevonó
Elkészítése:
A tojás sárgáját simára keverjük 15 ek vízzel, 30 dkg cukorral, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet és 1 tasak sütőport. Összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe/tortaformába simítjuk.
Megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az étcsokit lereszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, lisztet, sütőport és a lereszelt csokit. Tortaformában/tepsiben ezt is megsütjük.
A krémhez a tejet 6 ek liszttel felfőzzük és kihűtjük. A margarinnal kikeverjük a porcukrot, a citrom levét és lereszelt héját, majd a sűrű tejbe dolgozzuk.
Az egyik sárga tésztalapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém felével. Rárakjuk a csokis piskótát, majd ezt is megkenjük lekvárral és a maradék krémmel. Rátesszük a másik sárga piskótát.
A felolvasztott tortabevonót a tetejére kenjük és hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal lehet díszíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

