Csokoládés roló recept
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- citrom vagy citromlé
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- fél ü rumaroma
Elkészítése:
Kiolvasztom a leveles tésztát. Ha már nyújtható akkor szép vékonyra kinyújtom.
2 cm-es csíkokra felvágom. Habrolóformára vagy olcsóbban is megoldható egy boltban vásárolt “seprűnyelet” 10 cm -es darabokra felvágom és jól kifertőtlenítem és ha kiszáradt akkor már használható. Bevonom alufóliával.
Szépen feltekergetem rá a feldarabolt tésztát és mehet a sütőbe. Ha kisült akkor készítem el a habot.
Gőz felett a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást fehérjét a citromlevét jól felverem, míg krém állaga nem lesz. A gőzről levéve belekavarom a kakaóport és az aromát. Mikor már kihűlt bekanalazom a habzsákba és megtöltögetem a tésztát és utána megforgatom porcukorba, majd belemártogatom az olvasztott csokoládéba és még rá is csurgatok, és lehet tálalni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

