Csokoládés roló recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- citrom vagy citromlé
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- fél ü rumaroma
Elkészítése:
Kiolvasztom a leveles tésztát. Ha már nyújtható akkor szép vékonyra kinyújtom.
2 cm-es csíkokra felvágom. Habrolóformára vagy olcsóbban is megoldható egy boltban vásárolt “seprűnyelet” 10 cm -es darabokra felvágom és jól kifertőtlenítem és ha kiszáradt akkor már használható. Bevonom alufóliával.
Szépen feltekergetem rá a feldarabolt tésztát és mehet a sütőbe. Ha kisült akkor készítem el a habot.
Gőz felett a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást fehérjét a citromlevét jól felverem, míg krém állaga nem lesz. A gőzről levéve belekavarom a kakaóport és az aromát. Mikor már kihűlt bekanalazom a habzsákba és megtöltögetem a tésztát és utána megforgatom porcukorba, majd belemártogatom az olvasztott csokoládéba és még rá is csurgatok, és lehet tálalni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »