Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés puffancs recept

Csokoládés puffancs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg gm étcsokoládé
    • 7 ek FreeFrom gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finomlisztet ugyanilyen mennyiségben)
    • 2 ek holland kakaópor
    • 15 g gm sütőpor
    • 15 dkg lm vaj
    • 4 ek barnacukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl lm tej
    • csipet só

    Elkészítése:

    Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félre tesszükem hűlni.

    A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és krémesre keverjük.
    Részletekben hozzászórjuk a száraz összetevőket egy csipet sóval és addig keverjük, amíg habosan-krémes állagú masszát kapunk.
    15 percre betesszük a fagyasztóba.

    Két tálkát vesszünk elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórunk.

    A negyed óra elteltével kivesszük a masszát a hűtőből és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatjuk, majd sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük 3-4 cm távolságra egymástól.

    Ha a golyókkal megtöltjük a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

    Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedjük és hagyjuk kihűlni.

    Jó nassolást!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá