Csokoládés puffancs recept
Hozzávalók:
- 15 dkg gm étcsokoládé
- 7 ek FreeFrom gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finomlisztet ugyanilyen mennyiségben)
- 2 ek holland kakaópor
- 15 g gm sütőpor
- 15 dkg lm vaj
- 4 ek barnacukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl lm tej
- csipet só
Elkészítése:
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félre tesszükem hűlni.
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és krémesre keverjük.
Részletekben hozzászórjuk a száraz összetevőket egy csipet sóval és addig keverjük, amíg habosan-krémes állagú masszát kapunk.
15 percre betesszük a fagyasztóba.
Két tálkát vesszünk elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórunk.
A negyed óra elteltével kivesszük a masszát a hűtőből és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatjuk, majd sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük 3-4 cm távolságra egymástól.
Ha a golyókkal megtöltjük a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedjük és hagyjuk kihűlni.
Jó nassolást!