Csokoládés puffancs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg gm étcsokoládé
- 7 ek FreeFrom gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finomlisztet ugyanilyen mennyiségben)
- 2 ek holland kakaópor
- 15 g gm sütőpor
- 15 dkg lm vaj
- 4 ek barnacukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl lm tej
- csipet só
Elkészítése:
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félre tesszükem hűlni.
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és krémesre keverjük.
Részletekben hozzászórjuk a száraz összetevőket egy csipet sóval és addig keverjük, amíg habosan-krémes állagú masszát kapunk.
15 percre betesszük a fagyasztóba.
Két tálkát vesszünk elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórunk.
A negyed óra elteltével kivesszük a masszát a hűtőből és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatjuk, majd sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük 3-4 cm távolságra egymástól.
Ha a golyókkal megtöltjük a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedjük és hagyjuk kihűlni.
Jó nassolást!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »