Csokoládés puffancs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg gm étcsokoládé
  • 7 ek FreeFrom gm liszt (aki nem gluténérzékeny használjon finomlisztet ugyanilyen mennyiségben)
  • 2 ek holland kakaópor
  • 15 g gm sütőpor
  • 15 dkg lm vaj
  • 4 ek barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 2 tojás
  • 1 dl lm tej
  • csipet só

Elkészítése:

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félre tesszükem hűlni.

A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és krémesre keverjük.
Részletekben hozzászórjuk a száraz összetevőket egy csipet sóval és addig keverjük, amíg habosan-krémes állagú masszát kapunk.
15 percre betesszük a fagyasztóba.

Két tálkát vesszünk elő, az egyikbe kristálycukrot, a másikba porcukrot szórunk.

A negyed óra elteltével kivesszük a masszát a hűtőből és nedves kézzel 3-4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle, melyeket először a kristálycukorba, azt követően a porcukorba forgatjuk, majd sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük 3-4 cm távolságra egymástól.

Ha a golyókkal megtöltjük a tepsit, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Ha megsültek a puffancsok, rácsra szedjük és hagyjuk kihűlni.

Jó nassolást!