Csokoládés pöffeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 0,5 kk fahéj
- 2 ek tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- porcukor (a hempergetéshez)
Elkészítése:
A puha vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük – közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a vajas keverékhez adjuk.
Mehet hozzá a fahéj, a tej és a vaníliás cukor, végül a sütőporral elkevert liszt. Az így kapott tésztát fóliába csomagoljuk egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egyforma darabokat vágunk le belőle, gombócokká formázzuk, és jól meghempergetjük porcukorban.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól picit távolabb, és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük.
Tipp:
Csupa-csupa csoki, mégsem nagyon édes sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »