Csokoládés pöffeteg recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 0,5 kk fahéj
- 2 ek tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 25 dkg finomliszt
- porcukor (a hempergetéshez)
Elkészítése:
A puha vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük – közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a vajas keverékhez adjuk.
Mehet hozzá a fahéj, a tej és a vaníliás cukor, végül a sütőporral elkevert liszt. Az így kapott tésztát fóliába csomagoljuk egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egyforma darabokat vágunk le belőle, gombócokká formázzuk, és jól meghempergetjük porcukorban.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól picit távolabb, és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük.
Tipp:
Csupa-csupa csoki, mégsem nagyon édes sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


