Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés pöffeteg recept

Csokoládés pöffeteg
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg puha vaj
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
    • 0,5 kk fahéj
    • 2 ek tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 25 dkg finomliszt
    • porcukor (a hempergetéshez)

    Elkészítése:

    A puha vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük – közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a vajas keverékhez adjuk.

    Mehet hozzá a fahéj, a tej és a vaníliás cukor, végül a sütőporral elkevert liszt. Az így kapott tésztát fóliába csomagoljuk egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    Másnap egyforma darabokat vágunk le belőle, gombócokká formázzuk, és jól meghempergetjük porcukorban.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól picit távolabb, és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük.

    Tipp:

    Csupa-csupa csoki, mégsem nagyon édes sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá