Csokoládés pöffeteg

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 0,5 kk fahéj
  • 2 ek tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • porcukor (a hempergetéshez)

Elkészítése:

A puha vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverjük – közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a vajas keverékhez adjuk.

Mehet hozzá a fahéj, a tej és a vaníliás cukor, végül a sütőporral elkevert liszt. Az így kapott tésztát fóliába csomagoljuk egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap egyforma darabokat vágunk le belőle, gombócokká formázzuk, és jól meghempergetjük porcukorban.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól picit távolabb, és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 10-12 percig sütjük.

Tipp:

Csupa-csupa csoki, mégsem nagyon édes sütemény.