Csokoládés pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tej
A forgatáshoz:
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
A kihűtött csokihoz adjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes anyagot is, keverjük össze.
Egy lágy masszát kapunk, tegyük folpackba, majd tegyük hűtőbe minimum két órára.
Amikor már formázható, kis gombócokat gyúrjunk belőle (kb 20-24 db lesz), amit először kristálycukorban, majd porcukorban hempergessünk meg, majd tegyük papírozott sütőlemezre egymástól kissé távolabb, mivel terülni fog.
180 °C-on 15 perc alatt sül meg.
Tipp:
Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »