Csokoládés pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tej
A forgatáshoz:
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
A kihűtött csokihoz adjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes anyagot is, keverjük össze.
Egy lágy masszát kapunk, tegyük folpackba, majd tegyük hűtőbe minimum két órára.
Amikor már formázható, kis gombócokat gyúrjunk belőle (kb 20-24 db lesz), amit először kristálycukorban, majd porcukorban hempergessünk meg, majd tegyük papírozott sütőlemezre egymástól kissé távolabb, mivel terülni fog.
180 °C-on 15 perc alatt sül meg.
Tipp:
Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »