Csokoládés pöfeteg recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tej
A forgatáshoz:
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
A kihűtött csokihoz adjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes anyagot is, keverjük össze.
Egy lágy masszát kapunk, tegyük folpackba, majd tegyük hűtőbe minimum két órára.
Amikor már formázható, kis gombócokat gyúrjunk belőle (kb 20-24 db lesz), amit először kristálycukorban, majd porcukorban hempergessünk meg, majd tegyük papírozott sütőlemezre egymástól kissé távolabb, mivel terülni fog.
180 °C-on 15 perc alatt sül meg.
Tipp:
Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »