Csokoládés pöfeteg recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 8 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tej
A forgatáshoz:
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporral, a kakaóporral, és a csipet sóval.
A kihűtött csokihoz adjuk a vajas-tojásos keveréket, majd a lisztes anyagot is, keverjük össze.
Egy lágy masszát kapunk, tegyük folpackba, majd tegyük hűtőbe minimum két órára.
Amikor már formázható, kis gombócokat gyúrjunk belőle (kb 20-24 db lesz), amit először kristálycukorban, majd porcukorban hempergessünk meg, majd tegyük papírozott sütőlemezre egymástól kissé távolabb, mivel terülni fog.
180 °C-on 15 perc alatt sül meg.
Tipp:
Sütés végén lehet, hogy még lágy lesz, de ahogy hűl szépen megszilárdul, és kívül ropogós, belül puha lesz.