Csokoládés panna cotta torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 250 gramm liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 gramm cukor
- 130 g vaj
- csipetnyi só
- késhegynyi sütőpor
A töltelékhez:
- 1000 ml tejszín
- 30 gramm cukrozatlan kakaópor
- 200 gramm cukor
- 12 gramm zselatin
- 100 gramm étcsoki feldarabolva
- vanília kivonat
- 1 dl erős kávé vagy 1 evőkanál instant kávé
A tetejére:
- csokoládéreszelék
Az oldalára:
- 2-3 evőkanállal félretettem a krémből
- pirított mandula
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentessük, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki. Sütőpapírral béleljük ki a tortaforma alját, és simítsuk bele a tésztát úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön.
Villával szurkáljuk meg a tésztát,majd a tészta tetejére is tegyünk sütőpapírt, és töltsük meg sütőgyönggyel vagy száraz babbal,így nem dől be az oldala sütés közben. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük.
Várjuk meg míg langyosra hűl, majd óvatosan távolítsuk el a tortaforma oldalát és alját, szedjük le a sütőpapírt a tésztáról, a kisült lapot pedig helyezzük tortatálra és vegyük körbe újra a tortagyűrűvel.
A kihűlt kávéba oldjuk fel a zselatint. Kb. 5 dl tejszínben keverjük el a kakaóport, a cukrot és a vanília kivonatot. A maradék tejszínhez keverjük hozzá a kakaós masszát, tegyük bele a feldarabolt étcsokit és forrósítsuk fel az egészet.
Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a feloldott zselatint. Pár evőkanállal tegyünk félre a töltelékből ha hűtés után szeretnénk pirított mandulával díszíteni az oldalát.A kisült tésztába öntsük bele a tejszínes-csokoládés tölteléket, majd hűtőben 2-3 órát vagy egy éjszakát hűtsük.
Ha megdermedt a csokis massza, távolítsuk el a tortagyűrűt. A torta oldalát vékonyan kenjük be a félretett csokikrémmel, majd vonjuk be pirított mandulával. A torta tetejét csokireszelékkel díszítsük.
Tipp:
Ha igazán csokis sütire vágytok, ebben nem fogtok csalódni. Szerintem úgy a legfinomabb ha készítünk mellé málnaöntetet is, és kicsit teszünk a süti mellé tálaláskor. A málna fanyarsága jól ellensúlyozza a tömény csoki ízt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »