Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka recept

Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek hideg víz
    • 20 dkg porcukor
    • 18 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 ek olaj

    Krémhez:

    • 2 cs epres pudingpor (főzős)
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dl meggybefőttlé
    • 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
    • 350 g natúr joghurt
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 ek zselatin
    • 1 üveg magozott meggybefőtt

    A tetejére:

    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az olajat és a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 23*38 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!

    A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
    Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük.
    A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzákeverjük a pürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúra verjük.

    A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára, majd olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá