Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek hideg víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 ek olaj
Krémhez:
- 2 cs epres pudingpor (főzős)
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl meggybefőttlé
- 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 350 g natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 ek zselatin
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az olajat és a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 23*38 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzákeverjük a pürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúra verjük.
A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára, majd olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »