Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek hideg víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 ek olaj
Krémhez:
- 2 cs epres pudingpor (főzős)
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl meggybefőttlé
- 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 350 g natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 ek zselatin
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az olajat és a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 23*38 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzákeverjük a pürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúra verjük.
A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára, majd olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.