Csokoládés, meggyes, joghurtos kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 ek hideg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek olaj

Krémhez:

  • 2 cs epres pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
  • 350 g natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 ek zselatin
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

A tetejére:

  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat s közben kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojás sárgákat, majd az olajat és a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 23*38 cm-es tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!

A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzákeverjük a pürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúra verjük.

A krémet a tésztára simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára, majd olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.