Csokoládés-eperhabos szeletek recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- csipet só
Eperhabhoz:
- 50 dkg eper
- 1 cs (25 gr) zselatinpor
- 2 dl víz
- 6 dl habtejszín
- 8 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, a margarinnal fehéredésig keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport, csipet sót hozzákeverjük.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk – fontos hogy a papír kinyúljon a tepsiből, mert ez adja majd az eperhab formáját – belesimítjuk a tésztát. 200 fokos sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a tepsiben.
Az eperhabhoz az epret lecsumázzuk, majd pépesre turmixoljuk.
A zselatint vízben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Először az epervelőt, majd a csak épp langyos zselatint forgatjuk bele.
Ezután a tepsiben lévő – fontos hogy még a sütőpapírral kibélelt – tésztára öntjük az eperhabot, elsimítjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük hideg helyen, hogy az eperhab összeálljon.
Ha elkészült, forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen felvágjuk.