Csokoládés-eperhabos szeletek recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- csipet só
Eperhabhoz:
- 50 dkg eper
- 1 cs (25 gr) zselatinpor
- 2 dl víz
- 6 dl habtejszín
- 8 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, a margarinnal fehéredésig keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport, csipet sót hozzákeverjük.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk – fontos hogy a papír kinyúljon a tepsiből, mert ez adja majd az eperhab formáját – belesimítjuk a tésztát. 200 fokos sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a tepsiben.
Az eperhabhoz az epret lecsumázzuk, majd pépesre turmixoljuk.
A zselatint vízben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Először az epervelőt, majd a csak épp langyos zselatint forgatjuk bele.
Ezután a tepsiben lévő – fontos hogy még a sütőpapírral kibélelt – tésztára öntjük az eperhabot, elsimítjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük hideg helyen, hogy az eperhab összeálljon.
Ha elkészült, forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen felvágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »