Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-eperhabos szeletek recept

Csokoládés-eperhabos szeletek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 5 dkg kakaópor
    • csipet só

    Eperhabhoz:

    • 50 dkg eper
    • 1 cs (25 gr) zselatinpor
    • 2 dl víz
    • 6 dl habtejszín
    • 8 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, a margarinnal fehéredésig keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport, csipet sót hozzákeverjük.

    Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk – fontos hogy a papír kinyúljon a tepsiből, mert ez adja majd az eperhab formáját – belesimítjuk a tésztát. 200 fokos sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a tepsiben.
    Az eperhabhoz az epret lecsumázzuk, majd pépesre turmixoljuk.

    A zselatint vízben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Először az epervelőt, majd a csak épp langyos zselatint forgatjuk bele.

    Ezután a tepsiben lévő – fontos hogy még a sütőpapírral kibélelt – tésztára öntjük az eperhabot, elsimítjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük hideg helyen, hogy az eperhab összeálljon.

    Ha elkészült, forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen felvágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá