Csokoládés-eperhabos szeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 5 dkg kakaópor
  • csipet só

Eperhabhoz:

  • 50 dkg eper
  • 1 cs (25 gr) zselatinpor
  • 2 dl víz
  • 6 dl habtejszín
  • 8 ek porcukor

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, a margarinnal fehéredésig keverjük. A lisztet, a sütőport és a kakaóport, csipet sót hozzákeverjük.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk – fontos hogy a papír kinyúljon a tepsiből, mert ez adja majd az eperhab formáját – belesimítjuk a tésztát. 200 fokos sütőben, kb 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük a tepsiben.
Az eperhabhoz az epret lecsumázzuk, majd pépesre turmixoljuk.

A zselatint vízben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Először az epervelőt, majd a csak épp langyos zselatint forgatjuk bele.

Ezután a tepsiben lévő – fontos hogy még a sütőpapírral kibélelt – tésztára öntjük az eperhabot, elsimítjuk. Legalább 1 órán át pihentetjük hideg helyen, hogy az eperhab összeálljon.

Ha elkészült, forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen felvágjuk.