Csokoládés-diós pite recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 3 evőkanál hideg tejföl
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tegyen bele 20 dkg-ot)
- 15 dkg darált dió
- 1 kis üveg sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, tejföllel, sóval, kinyújtjuk és a szokásos módon 3-szor hajtogatjuk. A nyújtás-hajtogatás között 15-20 percet a hűtőben pihentetjük.
A krémhez elektromos habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzákeverjük a kakaóport és a darált diót (ezt már csak lassú fokozaton). A tojások fehérjét kemény habbá verjük és fakanállal, óvatosan a diós krémhez keverjük.
A tésztát ketté osztjuk és hagyományos, (22*30 cm-es) tepsi méretűre nyújtjuk. Legegyszerűbb kivágni egy sütőpapírt erre a méretre és ezt használni a nyújtáshoz, így biztosan egyforma méretű lesz mindkét lap.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az egyik tésztát, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket és nyújtófára tekerve ráterítjük a másik tésztalapot, amit villával több helyen megszurkálunk, hogy ne púposodjon fel.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra és 20-25 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral és kockára vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »