Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-diós pite recept

Csokoládés-diós pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg hideg vaj
    • 3 evőkanál hideg tejföl
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor (aki édesebben szereti, tegyen bele 20 dkg-ot)
    • 15 dkg darált dió
    • 1 kis üveg sárgabaracklekvár
    • 2 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:

    A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, tejföllel, sóval, kinyújtjuk és a szokásos módon 3-szor hajtogatjuk. A nyújtás-hajtogatás között 15-20 percet a hűtőben pihentetjük.

    A krémhez elektromos habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzákeverjük a kakaóport és a darált diót (ezt már csak lassú fokozaton). A tojások fehérjét kemény habbá verjük és fakanállal, óvatosan a diós krémhez keverjük.

    A tésztát ketté osztjuk és hagyományos, (22*30 cm-es) tepsi méretűre nyújtjuk. Legegyszerűbb kivágni egy sütőpapírt erre a méretre és ezt használni a nyújtáshoz, így biztosan egyforma méretű lesz mindkét lap.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az egyik tésztát, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket és nyújtófára tekerve ráterítjük a másik tésztalapot, amit villával több helyen megszurkálunk, hogy ne púposodjon fel.

    200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra és 20-25 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral és kockára vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá