Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, tejföllel, sóval, kinyújtjuk és a szokásos módon 3-szor hajtogatjuk. A nyújtás-hajtogatás között 15-20 percet a hűtőben pihentetjük.
A krémhez elektromos habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzákeverjük a kakaóport és a darált diót (ezt már csak lassú fokozaton). A tojások fehérjét kemény habbá verjük és fakanállal, óvatosan a diós krémhez keverjük.
A tésztát ketté osztjuk és hagyományos, (22*30 cm-es) tepsi méretűre nyújtjuk. Legegyszerűbb kivágni egy sütőpapírt erre a méretre és ezt használni a nyújtáshoz, így biztosan egyforma méretű lesz mindkét lap.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk az egyik tésztát, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket és nyújtófára tekerve ráterítjük a másik tésztalapot, amit villával több helyen megszurkálunk, hogy ne púposodjon fel.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra és 20-25 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral és kockára vágjuk.