Csokoládés banános lepény recept

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 30 dkg étcsokoládé (az Aldi gm étcsokoládéját használtam)
- 20 dkg liga vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 banán villával áttörve
- 4 ek freefrom vagy rizs liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- szeletelt mandula a tetejére
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A cukrot a vajjal habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, beleöntöm az olvasztott csokoládét és az összetört banánt.
Egy tálban összekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a vajas-csokoládés masszához szitálom és alaposan összekeverem.
Egy nagyobb méretű gáztepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral, egyenletesen eloszlatom benne a masszát, a tetejét megszórom szeletelt mandulával és 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »