Csokoládés almakocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg átszitált finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 6 közepes méretű alma
- 4 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
- 6 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg margarin
- 3 púpozott evőkanál instant kakaó
Szóráshoz:
- 5 dkg darált dió
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítva kis kockákra vágjuk, becukrozzuk, s pár órát – többször megkeverve – állni hagyjuk, majd levétől leszűrjük.
A lisztet, porcukrot, margarint, tojást, szódabikarbónát, sót keverőgéppel habosra keverjük. A masszába beleforgatjuk az almát és zsírral jól kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd 35-40 perc alatt sütőben 170 fokon megsütjük és baracklekvárral megkenjük.
Amíg hűl, a mázhoz szükséges margarint felfőzzük a kakaóval és egyenletesen rácsorgatjuk a süteményre. Ha megdermedt, rászórjuk a darált diót és kockára vágva tálra rakjuk.
Tipp:
A szilikonos sütőpapír alját benedvesítem, tepsibe simítom és zsírral kikenem, – a sütemény magába szívja, ezáltal szaftosabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »