Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés almakocka recept

Csokoládés almakocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg átszitált finomliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 3 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • csipet só
    • 6 közepes méretű alma
    • 4 evőkanál kristálycukor

    Tetejére:

    • 6 evőkanál baracklekvár
    • 20 dkg margarin
    • 3 púpozott evőkanál instant kakaó

    Szóráshoz:

    • 5 dkg darált dió

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítva kis kockákra vágjuk, becukrozzuk, s pár órát – többször megkeverve – állni hagyjuk, majd levétől leszűrjük.

    A lisztet, porcukrot, margarint, tojást, szódabikarbónát, sót keverőgéppel habosra keverjük. A masszába beleforgatjuk az almát és zsírral jól kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd 35-40 perc alatt sütőben 170 fokon megsütjük és baracklekvárral megkenjük.

    Amíg hűl, a mázhoz szükséges margarint felfőzzük a kakaóval és egyenletesen rácsorgatjuk a süteményre. Ha megdermedt, rászórjuk a darált diót és kockára vágva tálra rakjuk.

    Tipp:

    A szilikonos sütőpapír alját benedvesítem, tepsibe simítom és zsírral kikenem, – a sütemény magába szívja, ezáltal szaftosabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá