Csokoládés almakocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg átszitált finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 6 közepes méretű alma
- 4 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
- 6 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg margarin
- 3 púpozott evőkanál instant kakaó
Szóráshoz:
- 5 dkg darált dió
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítva kis kockákra vágjuk, becukrozzuk, s pár órát – többször megkeverve – állni hagyjuk, majd levétől leszűrjük.
A lisztet, porcukrot, margarint, tojást, szódabikarbónát, sót keverőgéppel habosra keverjük. A masszába beleforgatjuk az almát és zsírral jól kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd 35-40 perc alatt sütőben 170 fokon megsütjük és baracklekvárral megkenjük.
Amíg hűl, a mázhoz szükséges margarint felfőzzük a kakaóval és egyenletesen rácsorgatjuk a süteményre. Ha megdermedt, rászórjuk a darált diót és kockára vágva tálra rakjuk.
Tipp:
A szilikonos sütőpapír alját benedvesítem, tepsibe simítom és zsírral kikenem, – a sütemény magába szívja, ezáltal szaftosabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

