Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, csumáját eltávolítva kis kockákra vágjuk, becukrozzuk, s pár órát – többször megkeverve – állni hagyjuk, majd levétől leszűrjük.
A lisztet, porcukrot, margarint, tojást, szódabikarbónát, sót keverőgéppel habosra keverjük. A masszába beleforgatjuk az almát és zsírral jól kikent, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd 35-40 perc alatt sütőben 170 fokon megsütjük és baracklekvárral megkenjük.
Amíg hűl, a mázhoz szükséges margarint felfőzzük a kakaóval és egyenletesen rácsorgatjuk a süteményre. Ha megdermedt, rászórjuk a darált diót és kockára vágva tálra rakjuk.
A szilikonos sütőpapír alját benedvesítem, tepsibe simítom és zsírral kikenem, – a sütemény magába szívja, ezáltal szaftosabb lesz.