Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokival csorgatott diós-rumos kocka recept

Csokival csorgatott diós-rumos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 10 evőkanál víz
    • 12 dkg darált dió
    • 16 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy

    Krém:

    • 15 dkg darált dió
    • 12 ek tej
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Máz:

    • 15 dkg porcukor
    • 0,5 dl víz
    • 3 ek kakaópor
    • 6 dkg margarin
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Először is egy mélyebb tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd félretesszük.

    Ugyanazzal a habverővel a tojás sárgáját a porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve szakaszosan hozzáöntögetjük a vizet. Ezt követi a darált dió, valamint beleszitálva a sütőporral és szódabikarbónával elkevert liszt.

    Végül lazán, széles mozdulatokkal egy evőkanállal, vagy tortalapáttal belevegyítjük a tojásfehérje keményre vert habját, vigyázva, hogy össze ne törjön. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 22*38 cm-es tepsibe öntve 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

    Addig a lecsepegtetett meggyet néhány evőkanál rummal meglocsoljuk és félretesszük.

    Közben a krémet is elkészítjük: a darált diót a tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral nagyon jól kidolgozzuk és a már kihűlt, főzött dióhoz keverjük.

    Ezt lehet robotgéppel is végezni, könnyebb lesz a krém, majd hogy még könnyebb legyen, hozzákeverjük a rummal átitatott fejtett meggyet.

    A kisült és kicsit kihűlt tészta tetejét is enyhén meglocsoljuk rummal és erre jöhet a meggyes krém, melynek szépen elsimítjuk a tetejét.

    Csokimázat készítünk az alábbiak szerint és vékony csíkokban felvisszük az egész sütemény tetejére. A porcukrot fél a vízzel és a kakaóporral sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a margarint és az olajat is belekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá