Csokival csorgatott diós-rumos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 12 dkg darált dió
- 16 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 üveg fejtett meggy, vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy
Krém:
- 15 dkg darált dió
- 12 ek tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 15 dkg porcukor
- 0,5 dl víz
- 3 ek kakaópor
- 6 dkg margarin
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Először is egy mélyebb tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd félretesszük.
Ugyanazzal a habverővel a tojás sárgáját a porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve szakaszosan hozzáöntögetjük a vizet. Ezt követi a darált dió, valamint beleszitálva a sütőporral és szódabikarbónával elkevert liszt.
Végül lazán, széles mozdulatokkal egy evőkanállal, vagy tortalapáttal belevegyítjük a tojásfehérje keményre vert habját, vigyázva, hogy össze ne törjön. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 22*38 cm-es tepsibe öntve 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Addig a lecsepegtetett meggyet néhány evőkanál rummal meglocsoljuk és félretesszük.
Közben a krémet is elkészítjük: a darált diót a tejjel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral nagyon jól kidolgozzuk és a már kihűlt, főzött dióhoz keverjük.
Ezt lehet robotgéppel is végezni, könnyebb lesz a krém, majd hogy még könnyebb legyen, hozzákeverjük a rummal átitatott fejtett meggyet.
A kisült és kicsit kihűlt tészta tetejét is enyhén meglocsoljuk rummal és erre jöhet a meggyes krém, melynek szépen elsimítjuk a tetejét.
Csokimázat készítünk az alábbiak szerint és vékony csíkokban felvisszük az egész sütemény tetejére. A porcukrot fél a vízzel és a kakaóporral sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a margarint és az olajat is belekeverjük.