Zala kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fehér tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
Barna lap:
- 2×5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×13 dkg cukor
- 2×7 dkg liszt
- 2×3 dkg kakaó
Csokoládékrém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 5-6 kanál cukor
- 10 dkg liszt
- 1 l tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2-3 kanál kakaó
- tortadara a díszítéshez
Elkészítése:
A tészta alapanyagaiból elkészítjük a piskótákat. Két barna és egy fehér lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukorral meglangyosítjuk, majd gépi habverővel piskóta állagúra verjük (csak a tűzről ne felejtsétek el levenni).
Hozzáadjuk a lisztet illetve a barnákhoz a liszt-kakaó keverékét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, előmelegített sütőben először magasabb hőfokon majd alacsony lángon készre sütjük.
Krém készítése:
A pudingport a cukorral és a liszttel elvegyítem, majd folyamatos kevergetés mellett felengedem a tejjel és felfőzöm. Langyosra keverem.
A margarint a porcukorral a habos állag eléréséig elvegyítem robotgép segítségével, majd a kihűlt csokis krémet és a kakaót hozzáadva jól elkeverem.
Megtöltöm a lapokat, barna-sárga-barna formára. A tetejét és az oldalát is vékonyan bekenjük a krémmel.
Tetejét ízlés szerint megszórjuk a tortadarával. Habzsák segítségével annyi csoki-csókot nyomunk a tetejére, ahány kockát szeretnénk kapni.
Nekem ez általában közepes tepsinél 24 kocka.