Vakondtúrásos cola-torta recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,25 tk só
- 1,75 dl cola
- 2 ek kakaó
- 12,5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg joghurt 1 dl tejjel elkeverve
- 1 tk vanília kivonat
A bevonathoz:
- 1 ek kakaó
- 5 dkg porcukor
- 2 ek vaj
- 3 ek cola
- étcsoki (opcionális)
Elkészítése:
A colát, kakaót és vajat alacsony hőfokon összemelegítünk, amíg a vaj fel nem olvad.
Hozzáadjuk az összekevert lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát, majd az összekevert joghurtot, tejet, tojást és vaníliakivonatot.
180 °C-ra előmelegített sütőbe beteszünk egy tepsit és abba rakjuk a formába öntött tésztát. Kb 40 percig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Közben a bevonathoz valókat összemelegítjük és még melegen a tortára öntjük.
A “vakondtúrás” ugyanebből a tésztából muffinformában készült, kis darált dióval van megszórva.
A vakondot marcipángolyóból, a virágokat házi fondantból formáztam.
www.konyhalal.blogspot.com
Sztori: Anyukám sokat küzdött a kertben a vakondokkal, emiatt kapta ezt a vakondos tortát :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »