Néger szemek recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg vagdalt dióbél, vagy mogyoró
- 5 dkg kakaópor
- piskóta tallér
- 4-5evőkanál rum vagy aroma
Elkészítése:
Egy tálban gőz felett felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett a tojást, belekavarjuk a porcukrot, a vagdalt diót, végül a lisztet és a kakaóport. Kb 10 percig főzzük a masszát, nagyon alacsony hőfokon. Alufóliával kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát, majd a rumba áztatott piskóta tallérokat mintha szemek lennének összerakjuk, és a masszába nyomkodjuk. Hűtjük. Szeleteljük. Fincsi! :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

