Néger szemek recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vagdalt dióbél, vagy mogyoró
- 5 dkg kakaópor
- piskóta tallér
- 4-5evőkanál rum vagy aroma
Elkészítése:
Egy tálban gőz felett felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett a tojást, belekavarjuk a porcukrot, a vagdalt diót, végül a lisztet és a kakaóport. Kb 10 percig főzzük a masszát, nagyon alacsony hőfokon. Alufóliával kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát, majd a rumba áztatott piskóta tallérokat mintha szemek lennének összerakjuk, és a masszába nyomkodjuk. Hűtjük. Szeleteljük. Fincsi! :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »