Néger szemek recept

Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vagdalt dióbél, vagy mogyoró
- 5 dkg kakaópor
- piskóta tallér
- 4-5evőkanál rum vagy aroma
Elkészítése:
Egy tálban gőz felett felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett a tojást, belekavarjuk a porcukrot, a vagdalt diót, végül a lisztet és a kakaóport. Kb 10 percig főzzük a masszát, nagyon alacsony hőfokon. Alufóliával kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát, majd a rumba áztatott piskóta tallérokat mintha szemek lennének összerakjuk, és a masszába nyomkodjuk. Hűtjük. Szeleteljük. Fincsi! :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »