Néger szemek

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Néger szemek

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg vagdalt dióbél, vagy mogyoró
  • 5 dkg kakaópor
  • piskóta tallér
  • 4-5evőkanál rum vagy aroma

Elkészítése:
Egy tálban gőz felett felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett a tojást, belekavarjuk a porcukrot, a vagdalt diót, végül a lisztet és a kakaóport. Kb 10 percig főzzük a masszát, nagyon alacsony hőfokon. Alufóliával kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát, majd a rumba áztatott piskóta tallérokat mintha szemek lennének összerakjuk, és a masszába nyomkodjuk. Hűtjük. Szeleteljük. Fincsi! :-)