Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes csokis kocka recept

Meggyes csokis kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 cs sütőpor
    • 1 kk só
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 kis pohár joghurt
    • 1 dl olaj
    • 1,5 dl főzött kávé
    • meggy ízlés szerint

    Krém:

    • fél l tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs zselatin
    • fél dl víz
    • 2 dl tejszínhab
    • 2 cs főzős, vaníliás pudingpor

    Glazúr:

    • fél dl víz
    • 9 ek porcukor
    • fél dl tej
    • 4 ek kakaópor

    Elkészítése:
    A lisztet összekeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval. A tojásokat kikeverjük a cukorral, olajjal, kávával és a joghurttal. A lisztes keveréket három részleteben dolgozzuk bele. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a tepsiben. Ha kihűlt ketté vágjuk és megtöltjük a következő krémmel.

    A tejben felfőzzük a cukorral a pudingport. A zselatint beáztatjuk a vízbe. Kis lángon addig melegítjük amíg el nem olvad. Amint kihűlt a puding belekeverjük a tejszínhabot és és a kihűlt zselatint. Alaposan összedolgozzuk.

    Megkenjük a krémmel a süteményt, meggyszemeket nyomkodunk bele. Tetejére glazúrt készítünk a következő módon: a tejjel elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral, majd felforraljuk.

    A vízben elkeverjük a zselatint és kis lángon felolvasztjuk. Amint a két rész kihűlt összedolgozzuk. Ekkor még folyós állagú, de hagyjuk kissé dermedni és a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni és már lehet is szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá