Meggyes csokis kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kk só
  • 3 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 dl olaj
  • 1,5 dl főzött kávé
  • meggy ízlés szerint

Krém:

  • fél l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs zselatin
  • fél dl víz
  • 2 dl tejszínhab
  • 2 cs főzős, vaníliás pudingpor

Glazúr:

  • fél dl víz
  • 9 ek porcukor
  • fél dl tej
  • 4 ek kakaópor

Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval. A tojásokat kikeverjük a cukorral, olajjal, kávával és a joghurttal. A lisztes keveréket három részleteben dolgozzuk bele. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és egy közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a tepsiben. Ha kihűlt ketté vágjuk és megtöltjük a következő krémmel.

A tejben felfőzzük a cukorral a pudingport. A zselatint beáztatjuk a vízbe. Kis lángon addig melegítjük amíg el nem olvad. Amint kihűlt a puding belekeverjük a tejszínhabot és és a kihűlt zselatint. Alaposan összedolgozzuk.

Megkenjük a krémmel a süteményt, meggyszemeket nyomkodunk bele. Tetejére glazúrt készítünk a következő módon: a tejjel elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral, majd felforraljuk.

A vízben elkeverjük a zselatint és kis lángon felolvasztjuk. Amint a két rész kihűlt összedolgozzuk. Ekkor még folyós állagú, de hagyjuk kissé dermedni és a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni és már lehet is szeletelni.