Lúdláb recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 36 dkg porcukor
- 9 ek feketekávé (főzött)
- 1 ek kakaópor
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 14 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 3 cl olaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét, majd a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon. A pudingport a cukrokkal, tejjel csomómentesre keverjük majd felfőzzük. Ezután a diót belekeverjük, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk és a kihűlt krémmel jól összekeverjük habosra. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre simítjuk. Anyukám receptje volt. Nagyon finom. Készítsétek el!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


