Kakaós meggyes recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 25 dkg margarin
- 1 dl meleg víz
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, a kakaóval, olajjal és a melegvízzel kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kisütjük.
A meggybefőtt levét 3 kanál liszttel kikeverjük és besamelt főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt hozzáadjuk a 20 dkg porcukorral habosra vert margarint. Pikáns krémet kapunk. A kihűlt piskótatésztára kenjük és belenyomkodjuk a kimagozott meggyet. Gőz fölött pici olajjal felolvasztjuk az étcsokoládét és a meggyes krém tetejére, csurgatjuk. A csókimáz megszilárdulása után, szeleteljük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »