Kakaós meggyes recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 25 dkg margarin
- 1 dl meleg víz
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
5 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 5 tojássárgáját 20 dkg porcukorral, a kakaóval, olajjal és a melegvízzel kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd összekeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és kisütjük.
A meggybefőtt levét 3 kanál liszttel kikeverjük és besamelt főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt hozzáadjuk a 20 dkg porcukorral habosra vert margarint. Pikáns krémet kapunk. A kihűlt piskótatésztára kenjük és belenyomkodjuk a kimagozott meggyet. Gőz fölött pici olajjal felolvasztjuk az étcsokoládét és a meggyes krém tetejére, csurgatjuk. A csókimáz megszilárdulása után, szeleteljük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

