Ila szelet recept
Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró is lehet)
- 2 szelet csokoládé(sport szeletet használtam)
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 5 dkg finom zsemlemorzsa
- 1/2 csg. sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé+ 1 ek. étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé +1 tk. étolaj
Továbbá:
- 25×39 cm-es tepsi
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk,langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük,majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.
Máz:
A csokoládékat az olajjal vízgőz felett olvasztjuk fel,külön a fehéret,külön a barnát.
A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be.
Ezután 2 cm-es távolságban a fehér csokiból hosszanti irányban csíkokat húzunk,majd egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit cifrázzuk.
Nagyon finom,egyszerű sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

