Ila szelet recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró is lehet)
- 2 szelet csokoládé(sport szeletet használtam)
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 5 dkg finom zsemlemorzsa
- 1/2 csg. sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé+ 1 ek. étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé +1 tk. étolaj
Továbbá:
- 25×39 cm-es tepsi
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat felolvasztjuk,langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük,hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük,majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon.
Máz:
A csokoládékat az olajjal vízgőz felett olvasztjuk fel,külön a fehéret,külön a barnát.
A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be.
Ezután 2 cm-es távolságban a fehér csokiból hosszanti irányban csíkokat húzunk,majd egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit cifrázzuk.
Nagyon finom,egyszerű sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »