Gesztenyés-csokis süti recept

Hozzávalók:
“sárga” piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- pici sütőpor
“barna” piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- pici sütőpor
Gesztenyekrém:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 4 dl tej
- kb 3 ek cukor
- 1 cs gesztenyemassza
- 4 dl tejszín
- pici rum
Csokikrém:
- 2 cs csokoládé pudingpor
- 4 dl tej
- kb 3 ek cukor
- pici rum
Csokimáz:
- 100 gramm tejcsoki
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
2 sárga piskóta lapot, és 1 barna piskótalapot készítek a hagyományos módon.
A gesztenyekrémhez megfőzöm a pudingot, belereszelem a gesztenyemasszát, majd a rumot is hozzáadom.
Ha kihűlt, felverem a tejszínt és egyenletesen összekeverem. A csokis pudingot is megfőzöm,hozzáadom a rumot, ha kihűlt ezt is a felvert tejszínhez adom.
Összeállítom a sütit:
Sárga lap, gesztenyekrém, barnalap, csokikrém, a második sárga lapot megkenem gesztenyekrémmel és ráfordítom a csokis krémmel megkent barna lapra. Végül a maradék csokikrémmel átkenem a süti oldalait és a tetejét.
A mázhoz vízgőz fölött megolvasztom a csokit, úgy hogy beleöntöm a tejszínt. Nem kell főzni, csak éppen megolvasztani, utána ráöntöm a sütire és szépen elkenem rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »