Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű csokis keksz recept

Egyszerű csokis keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 2 csipet sütőpor
    • 1/2 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:
    A puha (szoba-hőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a cukros margarinnal összegyúrjuk.
    A tésztát 6 egyenlő, kb 13 dkg-os részre osztjuk és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amiket egymás mellé (jobb ha hagyunk egy kis helyett közöttük, akkor nem sülnek össze a csíkok), sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetünk. A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítjuk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkokat kapjunk. Felvert tojással mindegyiket lekenjük és a cukorral megszórjuk.
    Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön, de nehogy kiszáradjon.
    2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben, még melegen rézsútosan felvágjuk. Egy rúdból 10 kekszet kapunk. Ha kihűlt, jól záródó fémdobozba, pl.: teás-dobozba rakjuk és így tároljuk.
    Extraként étcsokit is darabolhatunk/reszelhetünk a tésztába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá