Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítése:
A puha (szoba-hőmérsékletű) margarint és a cukrot egy tálban, fakanállal kikeverjük. A tojást hozzáadjuk és simára dolgozzuk. A lisztet a kakaóval, a sütőporral meg a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a cukros margarinnal összegyúrjuk.
A tésztát 6 egyenlő, kb 13 dkg-os részre osztjuk és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amiket egymás mellé (jobb ha hagyunk egy kis helyett közöttük, akkor nem sülnek össze a csíkok), sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetünk. A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítjuk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkokat kapjunk. Felvert tojással mindegyiket lekenjük és a cukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön, de nehogy kiszáradjon.
2-3 percnyi pihentetés után a tepsiben, még melegen rézsútosan felvágjuk. Egy rúdból 10 kekszet kapunk. Ha kihűlt, jól záródó fémdobozba, pl.: teás-dobozba rakjuk és így tároljuk.
Extraként étcsokit is darabolhatunk/reszelhetünk a tésztába.