Diós-kakaós csodasüti recept
Hozzávalók:
A gyúrt tésztához:
- 30dkg liszt
- 15dkg margarin
- 15dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - kevés tej
A piskótához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1/2 sütőpor
A rudak töltéséhez:
- 20 dkg darált dió
- ízlés szerinti mennyiségű cukor
- baracklekvár
A mázhoz:
- 1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 ek tej
A díszítéshez:
- fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Elkészítjük a bevonatot. Gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. Ha szeretném, még csokival díszíthetem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

