Diós-kakaós csodasüti

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A gyúrt tésztához:

  • 30dkg liszt
  • 15dkg margarin
  • 15dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • kevés tej

A piskótához:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 sütőpor

A rudak töltéséhez:

  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor
  • baracklekvár

A mázhoz:

  • 1 cs főzés nélküli vanília pudingpor
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek tej

A díszítéshez:

  • fehér és kakaós tortabevonó(elmaradhat)

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Elkészítjük a bevonatot. Gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük. Ha szeretném, még csokival díszíthetem.